20:18 05.05.2020

НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам, що завдали збитків державі на 30 млн грн при будівництві нового корпусу "Охматдиту"

1 хв читати
НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам, що завдали збитків державі на 30 млн грн при будівництві нового корпусу "Охматдиту"

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура у вівторок, 5 травня, повідомили трьом особам про підозру в нанесенні 30 млн грн збитків державі при будівництві сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у 2012-2013 роках.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, йдеться про колишнього директора державного підприємства-замовника будівництва "Укрмедпроектбуд", керівника приватного підприємства-генпідрядника, а також главу підприємства-зберігача обладнання.

Так, дії екс-директора "Укрмедпроектбуду" кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України. Керівникам приватних компаній інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України.

"Оскільки місцезнаходження керівника підприємства-зберігача поки не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст.135, ст.278 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення його в розшук", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Як встановило слідство, в 2013 році підозрювані в змові фактично сфабрикували документи, які нібито підтверджували поставки інженерного і технічного обладнання для нового корпусу лікарні "Охматдит". Насправді поставок не відбулося, і на зберігання його не передавали. Однак кошти за поставлене виключно "на папері" обладнання підприємство-генпідрядник отримав.

Унаслідок таких дій державним інтересам завдано збитків, розмір яких перевищує 30 млн грн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві країни відкликали свої підписи під спільним комюніке після Глобального саміту миру в Швейцарії

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено комплекс відпочинку, інформації про постраждалих немає

На покровському напрямку ворог збільшив кількість атак до 40, що є найбільшим показником з початку червня - Генштаб

У рамках Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених і депортованих осіб"

Війська РФ за добу завдали по Україні два ракетних і 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів - Генштаб

У Мін'юсті очікують, що на першому етапі мобілізації серед ув'язнених до ЗСУ долучиться щонайменше 4 тис. добровольців - ЗМІ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА