11:02 11.04.2011

Янукович: Наш святий обов’язок - встановити всі місця поховань в'язнів концтаборів

2 хв читати
Янукович: Наш святий обов’язок - встановити всі місця поховань в'язнів концтаборів

Президент України Віктор Янукович звернувся до співвітчизників з приводу Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських таборів.

"Мільйони наших земляків зазнали невимовних жахів нацистської неволі, тисячі з них загинули на страшних гітлерівських фабриках смерті, не дочекавшись своїх визволителів. Про цю трагедію український народ ніколи не забуде", - наводить прес-служба глави держави слова його звернення в понеділок.

В.Янукович наголосив, що досі не відомі усі місця поховань та імена багатьох загиблих від рук фашистських катів. "Назвати їх - наш святий обов'язок", - зазначив він.

Президент також переконаний, що одним із першочергових завдань української влади є "належне забезпечення повсякденних потреб та духовних інтересів громадян старшого покоління".

"Робота центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування має бути спрямована на поліпшення життя цих мужніх людей", - підсумував В.Янукович.

Глава держави побажав ветеранам війни здоров'я та щастя.

З нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів концтаборів близько ста людей взяли участь у покладанні квітів до пам'ятника жертвам нацизму в Києві в понеділок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", біля пам'ятника жертвам нацизму у Бабиному Яру вишикувалася почесна варта, перед покладанням квітів прозвучав державний гімн. Потім учасники пройшли до пам'ятника загиблим у колишньому концтаборі "Сирецький", де також поклали квіти.

У церемонії взяли участь представники Київської міської держадміністрації. За словами заступника голови КМДА Леоніда Новохатька, на сьогодні в столиці налічується близько 12 тис. людей, яких було вивезено в "німецько-фашистське рабство", зокрема малолітні в'язні концтаборів.

11 квітня відзначається Міжнародний день визволення в'язнів концтаборів. Цього дня в 1945 році в'язні німецького концтабору "Бухенвальд" повстали проти гітлерівців і вийшли на свободу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА