07:47 24.04.2020

Конгрес США схвалив заходи фінансової підтримки в період коронавірусу майже на $ 500 млрд

2 хв читати
Конгрес США схвалив заходи фінансової підтримки в період коронавірусу майже на $ 500 млрд

Палата представників Конгресу США проголосувала на підтримку пакету фінансової допомоги для боротьби з коронавірусом і його наслідками більш ніж на $ 480 млрд, повідомляють американські ЗМІ.

Загалом законопроект розподіляє близько $ 484 млрд. Із них $ 310 млрд спрямують на Програму захисту зарплат (Paycheck Protection Program, PPP), створену для допомоги під час коронавірусу малим підприємствам. Крім того, законопроект передбачає $ 75 млрд для лікарень і постачальників медичних послуг та $ 25 млрд на розширення програми тестування на COVID-19.

Сенат підтримав цей законопроект у вівторок, пізніше його передадуть на підписання президенту США Дональду Трампу, який раніше виступав на його підтримку.

Палата представників провела поіменне голосування щодо пакета заходів, змусивши багатьох конгресменів повернутися до Вашингтона зі своїх штатів.

Голосували конгресмени невеликими групами, в Палаті представників проводили додаткове прибирання, щоб гарантувати безпеку тих, хто голосував. Значна частина конгресменів прийшла на голосування і на попередні дебати в масках.

У США в березні схвалили пакет економічної допомоги на $ 2,3 трлн, до якого увійшли і кошти на умовно-безповоротні позики для малого бізнесу розміром $ 350 млрд. Кошти на позики для малого бізнесу, виділені державою, вже закінчилися, через що американські політики прагнули вжити нових заходів якомога швидше.

Президент Трамп неодноразово виступав за відновлення роботи економіки США. Водночас, у середу він заявив, що не згоден з губернатором штату Джорджія Браяном Кемпом, який вирішив з п'ятниці відновити роботу деяких організацій, наприклад, перукарень, фітнес-центрів і тату-салонів.

США зі значним відривом займають перше місце в світі за кількістю виявлених випадків COVID-19 і смертей від цього вірусу. Так, заражених коронавірусом у США не менше 866 тис. осіб, померли понад 48,5 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА