19:53 22.04.2020

Макрон вважає, що зараз не час для розслідування дій ВООЗ

2 хв читати
Макрон вважає, що зараз не час для розслідування дій ВООЗ

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що не вважає за доцільне зараз починати розслідування дій ВООЗ під час пандемії коронавірусу, повідомляє газета "Фігаро".

За її даними, таку думку французький лідер висловив під час телефонної розмови з прем'єром Австралії Скоттом Моррісоном у середу.

Тим часом, Макрон визнав, що на початку пандемії деякі проблеми все ж проявилися. Однак, за його словами, "зараз не час для того, щоб говорити про це".

Раніше Моррісон під час телефонної бесіди з лідерами США, Франції і Німеччини виступив за проведення міжнародного розслідування щодо дій ВООЗ у зв'язку з коронавірусом.

У середині квітня президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація тимчасово припиняє фінансувати Всесвітню організацію охорони здоров'я, поки у Вашингтоні вивчають те, як ВООЗ реагувала на кризу з пандемією коронавірусу COVID-19.

"Реальність полягає в тому, що ВООЗ не змогла адекватно отримати інформацію (з COVID-19 - ІФ) і поділитися нею своєчасно і транспарентно", - пояснив Трамп журналістам.

Він зазначив, що організація не змогла перевірити повідомлення, що "заслуговували довіри" про обстановку в Ухані, які йшли врозріз із заявами влади КНР, і що ВООЗ спочатку не брала до уваги доповіді про можливість передачі коронавірусу від людини до людини. В результаті, нагадав Трамп, було втрачено час, і ситуація з поширенням вірусу різко погіршилася.

"ВООЗ не змогла виконати своє основне призначення і повинна понести відповідальність", - підкреслив президент США.

Він нагадав, що оскільки США робили внески до ВООЗ розміром між $ 400 і $ 500 млн, Китай витрачав лише $ 40 млн.

За словами Трампа, одна з головних провин ВООЗ полягає в тому, що вона протидіяла рішенням США закрити кордон з КНР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА