16:50 21.04.2020

Мін'юст планує продавати "заморожені" в'язниці та стягувати плату за перебування в найкращих камерах для фінансування інфраструктурних проектів

2 хв читати
Мін'юст планує продавати "заморожені" в'язниці та стягувати плату за перебування в найкращих камерах для фінансування інфраструктурних проектів

Міністерство юстиції України планує продавати "заморожені" тюремні комплекси, а також ввести платні камери підвищеного комфорту в слідчих ізоляторах для фінансування інфраструктурних проектів у рамках другого етапу тюремної реформи.

"З інфраструктурою у нас все вкрай погано. У нас погані камери, старі будівлі, жахливий стан інженерного забезпечення. Ми почнемо це активно змінювати, але головна проблема - гроші. Грошей у бюджеті на це немає, тому ми залучатимемо кошти з альтернативних джерел", - повідомив міністр Денис Малюська у відеозверненні у Facebook.

Так, за його словами, в слідчих ізоляторах буде введено плату за перебування в камері підвищеного комфорту. Кошти спрямовуватимуться у спеціальний фонд, з якого фінансуватимуться ремонт і поліпшення умов безкоштовних камер.

Малюська висловив сподівання, що відповідну постанову уряду буде увалено вже у середу.

Крім того, за його словами, буде запущено проект із перенесення слідчих ізоляторів із центру міст у нові будівлі на околицях.

"Першим таким проектом стане СІЗО і декілька наших установ у Львові. Плануємо, що цей проект розпочнемо наприкінці травня - початку червня", - зазначив міністр.

Ще одним джерелом фінансування нових проектів стане продаж "заморожених" тюремних комплексів. Для цього необхідне ухвалення Верховною Радою змін до Бюджетного кодексу. "Ми їх ініціюємо також цього тижня", - додав Малюська.

Як повідомлялося, в березні 2019 року приватна компанія Pittaway Holdings Limited у рамках можливого інвестпроекту з перенесення Львівської установи виконання покарань (№19) за межі центру Львова надала до Мін'юсту передпроектні пропозиції, що передбачають будівництво нового слідчого ізолятора на 850 місць на земельній ділянці держустанови "Личаківська виправна колонія (№30)". Вартість проекту оцінювалася у $23,7 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА