19:12 20.04.2020

У Чорнобильській зоні триває ліквідація декількох осередків лісових пожеж

1 хв читати
У Чорнобильській зоні триває ліквідація декількох осередків лісових пожеж

Рятувальники продовжують гасіння пожеж на території Корогодського, Луб'янського, Паришівського, Дитятківського і Денисовецького лісництв у зоні відчуження і безумовного відселення станом на 18:00 20 квітня, повідомляється на сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження в Facebook у понеділок.

"Уранці 20 квітня вдалося локалізувати один осередок пожежі поблизу с.Корогод. Зараз основні зусилля спрямовані на гасіння інших трьох осередків поблизу с.Розсоха, с.Крива Гора, с.Рудьки і двох торфовищ у осередках, пройдених вогнем. Вживають усіх можливих заходів для максимального пролиття окремих осередків тління трав'яного настилу, пнів, лісової підстилки і залишків деревини з метою запобігання виникнення пожеж та недопущення утворення нових у районі вищевказаних сіл", - йдеться в повідомленні.

У скиданні вогнегасних речовин на осередки тління задіяні три вертольоти і важка інженерна техніка. "Завдяки проведеним заходам осередки загорянь і задимлення значно зменшилися", - зазначають в Держагентстві України з управління зоною відчуження.

У ліквідації осередків пожеж задіяні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, яким допомагають співробітники лісових пожежних станцій Державного спеціалізованого підприємства "Північна пуща".

Нині в чорнобильській зоні швидкість вітру досягає 23 км / год, радіаційна ситуація перебуває під контролем, контрольні рівні потужності еквівалентної дози не перевищені.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА