13:20 20.04.2020

Повітря в Києві, Київській та Житомирській областях покращилося, концентрація шкідливих речовин близька до норми - Гідрометцентр

2 хв читати
Повітря в Києві, Київській та Житомирській областях покращилося, концентрація шкідливих речовин близька до норми - Гідрометцентр

Якість атмосферного повітря в Києві, Київській та Житомирській областях покращилася, концентрація пилу та залишків горіння близька до норми, зазначають в Укргідрометцентрі.

"Станом на 20 квітня завдяки зусиллям наших пожежників і деяким змінам синоптичної ситуації - зміні напрямку вітру та короткочасним дощам - якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, де спостерігалися найбільші осередки пожежі, а також у Києві значно покращилася", - розповів під час онлайн-брифінгу в понеділок заступник директор Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

Він наголосив, що таке явище, як задимленість, у понеділок уже не спостерігається.

"Якість атмосферного повітря в Києві на сьогодні близька до звичайної для цього періоду весни. Завислі речовини - пил і залишки горіння - близькі або дещо вищі за гранично допустимі концентрації. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду вуглецю та формальдегіду близький до гранично допустимої концентрації і навіть нижчий", - розповів Прокопенко.

За словами заступника директора Гідрометцентру, в найближчі п'ять діб в Україні без опадів, лише 20 квітня в південних і східних, а 21 квітня - в східних і більшості північних областей місцями очікуються невеликі дощі.

Що стосується погоди в Житомирській та Київській областях, то, за його словами, там переважно буде без опадів, вітер північний - північно-західний, 7-12 м/с, лише 24 квітня він зміниться на західний, а потім на південно-західний, невеликі короткочасні дощі очікуються 25 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА