17:42 17.04.2020

Голова ДСНС попросив Генштаб ЗСУ задіяти важку військову інженерну техніку для допомоги в гасінні лісових пожеж на Житомирщині - Геращенко

2 хв читати
Голова ДСНС попросив Генштаб ЗСУ задіяти важку військову інженерну техніку для допомоги в гасінні лісових пожеж на Житомирщині - Геращенко

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляє, що керівник ДСНС Микола Чечоткін звернувся до начальника Генерального штабу ЗСУ Руслана Хомчака з проханням надати рятувальникам допомогу в гасінні лісових пожеж у Житомирській області у вигляді задіяння важкої військової інженерної техніки, і таку допомогу буде надано.

"Пожежі ці розпочалися під впливом сильного вітру в районі сіл Виступовичі, Нижня Рудня, Ігнатпіль, Гладковичі. Переважно горить лісова підстилка, трава, сухе торішнє листя, бурелом на площі до 1000 гектарів. Гасіння пожежі ускладнюється поривами сильного вітру. Але ситуація залишається під контролем", - написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, рятувальники насамперед займаються захистом населених пунктів та об'єктів інженерної інфраструктури, проробляючи важкою технікою просіки і мінералізовані смуги для зупинення поширення пожеж. Там же, де дають змогу погодні умови і є достатня видимість, задіюється пожежна авіація.

"Також сьогодні вранці керівник ДСНС Микола Чечоткін звернувся до начальника Генерального штабу Руслана Хомчака з проханням надати рятувальникам допомогу у вигляді задіяння важкої військової інженерної техніки типу машин "БАТ-2", здатних прокладати дороги у важкодоступній лісистій місцевості, для полегшення доступу легкої пожежної техніки", - написав Геращенко.

Заступник глави МВС при цьому додав: "Таку допомогу від наших Збройних сил буде негайно надано, оскільки справа боротьби з лісовими пожежами - це завдання, що потребує об'єднання всіх організованих сил держави".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА