20:49 10.04.2020

Незалежна асоціація банків отримала $41 тис. гранту від USAID на дослідження ринків кредитування населення і МСБ

1 хв читати
Незалежна асоціація банків отримала $41 тис. гранту від USAID на дослідження ринків кредитування населення і МСБ

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) отримала $41 тис. гранту від проекту USAID "Трансформація фінансового сектору" на дослідження ринків кредитування населення та малого середнього бізнесу (МСБ), повідомила прес-служба проекту в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, у рамках дослідження планується виявити перешкоди для впровадження нових фінансових інструментів, а також надати рекомендації для їх подолання.

Уточнюється, що НАБУ за підтримки міжнародних консультантів і при співпраці з банками, МСБ, урядом, міжнародними кредиторами та бізнес-асоціаціями проаналізує поточні банківські продукти, практики кредитування, кредитні ризики, а також законодавче поле.

"На сьогодні ми спостерігаємо таку картину: банки скаржаться, що економіка не зростає і кількість якісних позичальників обмежена, тому вони і не нарощують кредитування. Водночас позичальники опонують, що банківське кредитування занадто дороге, а інші джерела для отримання швидкого фінансування практично відсутні. Ми впевнені, що це не замкнуте коло і незалежний аналіз ситуації допоможе згенерувати дієві рекомендації для всіх учасників ринку", - наводить прес-служба USAID слова виконавчого директора НАБУ Олени Коробкової.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА