16:03 04.04.2020

Громадяни, що прибувають в Україну, під час перетину кордону будуть обов'язково госпіталізовані - прикордонники

2 хв читати
Громадяни, що прибувають в Україну, під час перетину кордону будуть обов'язково госпіталізовані - прикордонники

Українські прикордонники попереджають про жорсткі вимоги щодо госпіталізації в ізолятори громадян, що прибувають в країну.

У поширеному в суботу прес-службою Чернівецького прикордонного загону релізі наголошується, що згідно з постановою Кабміну України від 2 квітня 2020 року № 255, якою внесено зміни до постанови Кабміну від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", всі громадяни України, які перетинатимуть державний кордон на в'їзд в Україну, підлягатимуть обов'язковій госпіталізації. Термін обсервації становить 14 днів. Місця перебування осіб визначатимуть обласні адміністрації.

Діти, які не досягли 12-річного віку, підлягають госпіталізації в обсерваторах (ізоляторах) разом з одним із батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону.

Госпіталізацію в обсерваторах або ізоляторах осіб забезпечуватимуть у межах компетенції Міністерство інфраструктури, Міністерство розвитку громад і територій та Міністерство охорони здоров'я.

Уряд визначив, що ці заходи не стосуватимуться осіб, які є працівниками дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, і членів їхніх сімей; водіїв і членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на Covid-19 особою.

У будь-якому разі особа, що має ознаки захворювання Covid-19, підлягає обов'язковому медичному огляду, за результатами якого може бути спрямована на самоізоляцію, зазначають прикордонники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА