07:59 26.03.2020

У Харківській області 1 підтверджена підозра на COVID-19, більше 200 людей в самоізоляції

1 хв читати
У Харківській області 1 підтверджена підозра на COVID-19, більше 200 людей в самоізоляції

Станом на вечір середи в Харківській області зареєстровано одну підтверджену підозру на COVID-19, повідомила головний державний санітарний лікар Харківської області, директор Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Любов Махота.

"Деталей я розповісти вам не можу, але є одна підозра, є лабораторно підтверджений випадок у Харкові. Він не враховується, оскільки алгоритмом ВООЗ передбачено обов'язкове підтвердження в національній референс-лабораторії в Києві. Якщо там буде підтверджено цей випадок, тоді він враховуватиметься вже за Харківською областю ... Підозру офіційно вже зареєстровано і направлено в звітності до Києва", - сказала Махота в програмі "Тема дня" в ефірі UA: Харків у середу ввечері.

Вона повідомила також, що зараз понад 200 осіб, які повернулися нещодавно з-за кордону, підписали інформовану згоду і перебувають на самоізоляції, ще 10 осіб, які повинні самоізолюватися, - в розшуку.

"10 осіб сьогодні перебувають в розшуку. Ми тісно співпрацюємо з Національною поліцією ... вони допомагають нам розшукати громадян, які повинні перебувати в самоізоляції. Але є випадки, коли (люди - ІФ) повідомляють неіснуючі телефонні номери, є випадки, коли було зазначено адресу, а квартиру (за цією адресою - ІФ) було продано 5 років тому", - сказала Махота.

Вона також нагадала, що українське законодавство передбачає відповідальність за порушення правил карантину.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА