17:58 25.03.2020

ООН запускає план на $2 млрд для боротьби з коронавірусом у найбідніших країнах

2 хв читати
ООН запускає план на $2 млрд для боротьби з коронавірусом у найбідніших країнах

Організація Об'єднаних Націй реалізує план на суму $2 млрд, щоб допомогти боротися з коронавірусом у найбідніших країнах.

"Генеральний секретар Антоніу Гутерреш оголосив, що ООН запускає глобальний план із гуманітарного реагування на $2 млрд, щоб спонсорувати боротьбу проти Covid-19 у найбідніших країнах світу", - йдеться у Twitter офіційного представника генсека.

У своєму відеозверненні Гутерреш закликав уряди країн "повністю підтримати цей план", здійснення якого координує Управління ООН із координації гуманітарних питань.

"Ми маємо прийти на допомогу вкрай незахищеним - мільйонам і мільйонам людей, які здатні захистити себе найменше", - заявив генсек.

Як зазначив Гутерреш, "якщо на здійснення плану буде спрямовано належні кошти, то він дасть змогу врятувати велику кількість людей і забезпечити гуманітарні установи та неурядові організації лабораторними приладдям для проведення аналізів, а також обладнанням і предметами медичного призначення для лікування хворих і захисту медичних працівників".

За його словами, в плані передбачено "додаткові заходи з підтримки населення районів, яке, як і раніше, проявляє щедрість, відкриваючи для біженців і переміщених осіб свої оселі й міста".

Гутерреш також закликав держави продовжити надавати підтримку в здійсненні вже наявних планів гуманітарного реагування, на яку покладається 100 мільйонів осіб.

"Світ сильний лише настільки, наскільки сильна наша найслабша система охорони здоров'я. Якщо ми не вдамося до рішучих дій зараз, то, боюся, вірус закріпиться в найбільш незахищених країнах, і весь світ залишиться уразливим, доки вірус продовжуватиме циркулювати планетою, незважаючи на кордони", - наголосив генсек.

Крім того, Гутерреш заявив, що звернувся до координаторів-резидентів ООН і країнових груп організації з проханням "надати підтримку країнам усього світу у вирішенні соціально-економічних проблем, що виникають у зв'язку з пандемією, для чого знадобиться належний механізм фінансування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

ДП "Ліси України" додано до переліку критично важливих для економіки підприємств

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА