13:15 12.03.2020

Поліція доставила до райуправління 15 осіб, причетних до зриву презентації Сивохи "Нацплатформи примирення та єдності"

2 хв читати
Поліція доставила до райуправління 15 осіб, причетних до зриву презентації Сивохи "Нацплатформи примирення та єдності"

Співробітники поліції затримали 15 осіб, причетних до зриву презентації радника секретаря Ради безпеки і оборони України з питань реінтеграції та відновлення окупованих територій Донбасу Сергія Сивохи "Національної платформи примирення та єдності", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Національній поліції України .

"У зв'язку з цим інцидентом до управління поліції доставлено 15 учасників інциденту. Відкрито кримінальне провадження", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в Нацполіції.

"Дії правопорушників кваліфікують як хуліганство, вчинене групою осіб... Проводяться заходи щодо встановлення інших правопорушників", - наголошується в повідомленні, розміщеному на сайті поліції Києва.

За інформацією главку, в четвер близько 11:30, під час презентації Національної платформи примирення та єдності в Печерському районі столиці "група осіб розпочала сварку, під час якої штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сивоху".

"Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень. Поліцейські продовжують пошуки всіх учасників інциденту. На місці події працює слідчо-оперативна група", - наголошується в повідомленні.

Слідчі за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нацкорпус заявив, що ветерани "Азова" зірвали презентацію. Відповідну заяву розміщено на сайті Нацкорпусу.

Нацкорпус обурений тим, що "Сивохо називає війну з Росією "внутрішнім конфліктом", "жодного разу не згадав у своїй промові про напад Росії на Україну".

"Чому форум діалогу очолює людина, яка підтримувала Януковича і виступала на корпоративах у Москві, коли ми воювали із російськими військами на Донбасі?" - наголошується в прес-релізі Нацкорпусу. Також було висловлено обурення тим, що на презентацію було запрошено ветеранів, які захищали Україну зі зброєю в руках.

На відео з місця подій видно, як учасники бійки кричать на притиснутого до стіни Сивоху і зривають плакати презентації. Пізніше, коли він намагався піти, його збили з ніг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА