19:56 03.03.2020

"Бабель" змінив акціонерів і повертається на медіаринок

2 хв читати
"Бабель" змінив акціонерів і повертається на медіаринок

Інтернет-медіа "Бабель" змінило акціонерів - ними стали власники компанії West Auto Hub Сергій Мостенець і Дмитро Мельник - і повертається на ринок, повідомили його шеф-редактори Гліб Гусєв і Катерина Коберник.

"Ми повертаємося. "Бабель" повертається. В останньому пості про "Бабеля" я говорила, що його долю вирішать акціонери, які залишилися, серед яких нас із Глібом Гусєвим не буде. За два місяці багато що змінилося..." - написала Коберник у Facebook у вівторок.

Вона та Гусєв залишилися акціонерами видання.

"Нові акціонери купили частку Ярослава Пахольчука за номіналом. У нас із Глібом залишилося по 25%. Останні правки в реєстрі з'являться сьогодні/завтра", - додала Коберник.

Вона уточнила, що залишається в медіа на колишній позиції - керівника проекту та редактора політики.

Євген Спірін змінить на посаді головного редактора Гусєва, який залишається в команді "Бабеля".

"Головний редактор у "Бабеля" зміниться. Ним буде Женя Спірін. Я залишаюся в проекті, але в іншій ролі – займатимуся декількома проектами, про які ми ще розповімо", - пояснив Гусєв.

При цьому медіа внесло корективи в назву - "Бабель" замість "The Бабель".

"Ми тепер просто "Бабель". Із самого початку ми з Глібом були проти the. Я погодилася, бо мені здавалося, що theБабель - відмінна самоіронія... Бабель дворовий, бравий, а the - це для New York Times. Але іронія не рахувалася. Багато хто подумав, що ми всерйоз. А потім з'явилося ще декілька the... у ЗМІ, і я вирішила, що час. Але восени було не до того, а потім Спірін сказав "може, позбудемося з нагоди?" - і ми позбулися", - зазначила Коберник.

Як повідомлялося, інтернет-медіа "The Бабель" розпочало свою роботу восени 2018 року, а в грудні 2019 року оголосило про закриття проекту.

Видання не входило до складу групи "1+1 медіа". Його співінвестором був український олігарх, бізнесмен Коломойський. Гусєв, Коберник, Ярослав Пахольчук і Олександр Ткаченко у рівних частинах були власниками медіа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА