07:56 29.02.2020

Кличко: Швидке прийняття парламентом законопроекту про столицю - це некомпетентність

1 хв читати
Кличко: Швидке прийняття парламентом законопроекту про столицю - це некомпетентність

Мер Києва Віталій Кличко назвав некомпетентним рішення парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування виносити законопроект про столицю на друге читання до сесійної зали без урахування зауважень і пропозицій європейських партнерів, повідомила прес-служба Кличко.

"У Конституції України йдеться про європейський напрям розвитку нашої держави. Чому тоді комітет парламенту схвалює цей законопроект, щоб внести його на розгляд Верховної Ради без пропозицій і зауважень, які будуть озвучені 13 березня в Страсбурзі? Так не робиться. Це - некомпетентність", - сказав Кличко в програмі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

Він зазначив, що 13 березня відбудеться зустріч в Раді Європи в Страсбурзі, присвячена питанням місцевого самоврядування, де, зокрема, розглядатиметься і питання України. Після отриманих думок і висновків європейських експертів документ прийматимуть у Верховній Раді.

"Сьогодні намагаються якнайшвидше прийняти законопроект про столицю. Але всі ми хочемо жити за європейськими законами, за європейськими стандартами життя. А на останньому засіданні парламентського комітету з самоврядування минулого тижня приймали до другого читання законопроект про столицю без рекомендацій та зауважень Ради Європи та Венеціанської комісії", - сказав Кличко.

Як повідомляється, про прийняття до уваги рекомендацій європейських партнерів зазначив також спеціальний посланник уряду Федеративної Республіки Німеччини з питань децентралізації Георг Мільбрадт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА