07:51 21.02.2020

На Рівненщині припинено діяльність групи осіб, ймовірно причетних до незаконних операцій з бурштином

1 хв читати
На Рівненщині припинено діяльність групи осіб, ймовірно причетних до незаконних операцій з бурштином

У Рівненській області правоохоронці в ході обшуків у кримінальному провадженні виявили понад 40 кг бурштину, гроші і фінансові документи, що підтверджують операції зі скупки, обробки і реалізації в значних обсягах бурштину, а також зброю, повідомили в прес-службі Офісу прокурора.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області співробітники Нацполіції України 20 лютого 2020 провели 12 обшуків в оселі осіб, ймовірно причетних до незаконної діяльності, пов'язаної з видобутком, скупкою, обробкою і реалізацією в значних обсягах бурштину, а також незаконного зберігання зброї", - йдеться в повідомленні.

За результатами проведених обшуків було виявлено та вилучено близько 42 кг каменів бурштину, зокрема обробленого, відповідні верстати і засоби його видобутку (мотопомпи, пожежні рукави, металеві палиці), мобільні телефони, грошові кошти, чорнові записи з відомостями щодо проведених операцій з придбання і реалізації бурштину, а також різні види зброї (пістолети і рушниці).

Підготовлено клопотання про накладення арешту на виявлені грошові кошти, бурштин і інші предмети, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, з метою подальшого їх дослідження і проведення відповідних судових експертиз.

Зазначені слідчі дії здійснені в рамках кримінального провадження за ст.198, ч.1 ст.263 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, отриманого злочинним шляхом, а також незаконне поводження зі зброєю) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА