07:07 06.02.2020

Баканов: Про жодний тиск на телеканал "1 + 1" або утиски свободи слова не йдеться

2 хв читати
Баканов: Про жодний тиск на телеканал "1 + 1" або утиски свободи слова не йдеться

Глава СБУ Іван Баканов заявив про те, що обшуки в офісі телеканалу "1 + 1" є необхідними слідчими заходами і не є тиском на ЗМІ, повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Ні про який тиск на журналістів телеканалу "1 + 1" або утиски свободи слова в Україні в даній ситуації мова не йде. І не може йтись. Ми говоримо про неупереджене і всебічне розслідування кримінальної справи про незаконне прослуховування глави уряду. І слідчі дії відбувались не тільки на вулиці Куренівській, 18, а й за іншими адресами перевірюваних осіб", - зазначив Баканов.

На думку глави СБУ, журналісти повинні бути зацікавлені у встановленні істини у цій резонансній справі і всебічно сприяти розслідуванню.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що в Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1 + 1" медіагрупи "1 + 1 media" в середу ввечері співробітники Служби безпеки України проводять обшуки.

"У приміщенні "1 + 1 media" на вул. Куренівської дійсно проходять обшуки", - повідомило джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в головному офісі медіахолдингу.

Разом з тим, в українських ЗМІ повідомляють, що йдеться про справу за фактом прослуховування кімнати для нарад прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Слідство підозрює, що скандальні записи, нібито, "злив" журналіст телеканалу "1 + 1" Євген Куксін.

Інтернет-видання "Детектор медіа" пише, що співробітники СБУ повідомили, що шукають диктофон, яким журналіст Куксін нібито записував слова прем'єр-міністра Гончарука під час наради, на якій пролунали слова про "порожнє місце" в голові президента України Володимира Зеленського.

У свою чергу інтернет-видання "BBС. Україна" з посиланням на джерела в силових структурах повідомляє, що саме в цьому приміщенні, де відбуваються обшуки, є комп'ютер, на якому монтувалися "плівки Гончарука".

16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА