19:55 29.01.2020

Путін помилував ізраїльтянку Іссахар

3 хв читати
Путін помилував ізраїльтянку Іссахар

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування ізраїльтянки Наами Іссахар, засудженої в Росії на 7,5 років позбавлення волі за 9 грамів гашишу.

"Керуючись принципами гуманності, постановляю: помилувати Нааму Іссахар, 1993 року народження, засуджену 11 жовтня 2019 року Хімкинським міським судом Московської області, звільнивши її від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - йдеться в тексті указу президента РФ, поширеному в середу прес-службою Кремля.

Справжній указ датований 29 січня і "набуває чинності з дня його підписання".

Громадянку Ізраїлю і США Іссахар затримали в квітні 2019 року в аеропорту Шереметьєво. Вона летіла з Делі в Тель-Авів з пересадкою в Москві. В її рюкзаку виявили близько 10 грамів гашишу.

Хімкинський міський суд Московської області 11 жовтня 2019 року визнав Іссахар винною в контрабанді наркотичних засобів у значній кількості і незаконному зберіганні наркотичних речовин. Їй призначено покарання у вигляді 7,5 років колонії загального режиму. 19 грудня 2019 року Мособлсуд визнав вирок законним і обґрунтованим.

Ізраїльтянка заперечує причетність до контрабанди наркотиків і їх зберігання. У Мособлсуді дівчина заявила, що не купувала гашиш і взагалі не знала, що він є в її сумці. Вона також зазначила, що раніше визнала зберігання через поганий переклад, а насправді погодилася тільки з фактом виявлення наркотику в її рюкзаку.

Президент і прем'єр-міністр Ізраїлю, а також мати Іссахар звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханнями про помилування дівчини.

Путін 23 січня після зустрічі з матір'ю Іссахар в Єрусалимі запевнив, що "все буде добре".

24 січня в Кремлі заявили, що процес помилування Іссахар загальмувався через її небажання написати відповідне прохання. Після цього Наама Іссахар подала приватне прохання про помилування.

За даними газети The Jerusalem Post, з Росії Іссахар може забрати прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, у якого в четвер запланована в Москві зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

За словами джерела газети, звільнення Іссахар, у якої є як ізраїльське, так і американське громадянство, - жест доброї волі з боку Росії не до Ізраїлю, а до США. "Угоди з Росією не було. Звільнення Наами - жест доброї волі президента Путіна стосовно США", - заявило джерело газети.

Дипломатичне джерело газети The Jerusalem Post заявив, що Ізраїль також робив кроки назустріч Росії, щоб "зміцнити відносини в світлі додаткових питань, що виникли між країнами". Один такий крок, зазначає газета, Ізраїль зробив місяць тому, коли вирішив на користь російської сторони питання з Олександрівським подвір'ям в Єрусалимі.

Раніше газета The Jerusalem Post з посиланням на офіційний документ повідомила, що Ізраїль у кінці 2019 року вирішив питання щодо правового статусу Олександрівського подвір'я на користь російської сторони, передавши їй права на цей об'єкт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА