10:54 21.01.2020

Кримчанка, що має громадянство РФ і контакти з ФСБ, намагалася працевлаштуватися в Міноборони

2 хв читати
Кримчанка, що має громадянство РФ і контакти з ФСБ, намагалася працевлаштуватися в Міноборони

Військова контррозвідка Служби безпеки України завадила кримчанці, яка має російське громадянство та зв'язки зі спецслужбами РФ, працевлаштуватися на відповідальну посаду до Міністерства оборони України.

"Оперативники СБУ встановили, що протягом кількох років до тимчасової анексії Кримського півострова українка проживала за кордоном. Відразу після подій 2014 року жінка повернулася в Крим, де отримала російський паспорт нібито для оформлення нерухомості. Незабаром вона переїхала до Києва. Проте осісти на материковій частині України не поспішала - вона не мала ані постійного місця заробітку, ні джерела доходів. У цей час кримчанка часто виїздила до Росії та на тимчасово анексований півострів, де зафіксовано її контакти з представниками спецслужб країни-агресора", - повідомляє прес-центр СБУ.

Так, після однієї з таких подорожей жінка вирішила працевлаштуватися до Міністерства оборони України. Вона претендувала на одну з керівних посад у підрозділі департаменту держзакупівель відомства.

"Ця ділянка роботи передбачає доступ до секретної інформації в оборонній сфері та пряму комунікацію з високопосадовцями країн-членів НАТО", - додали в СБУ.

Зазначено, що жінка встигла пройти кілька відбіркових етапів для остаточного зарахування на посаду, але проведена СБУ перевірка встановила, що претендентка має російське громадянство, а також знайомих із ФСБ, про зміст розмов з якими вона не повідомила.

У зв'язку з цим співробітники СБУ провели з жінкою бесіду і попередили про кримінальну відповідальність за державну зраду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА