21:37 14.01.2020

До складу комісії з розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані крім країн, громадяни яких загинули, увійдуть також представники Boeing

2 хв читати
До складу комісії з розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані крім країн, громадяни яких загинули, увійдуть також представники Boeing

Посол України в США Володимир Єльченко заявляє, що розслідування причин катастрофи лайнера Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані відбуватиметься за участі компанії Boeing.

"Оскільки на сьогодні є інформація про те, що Україна отримає певний доступ до цих "black boxes", напевно, ми будемо надалі робити все спільно з фахівцями Boeing. Обов'язково вони увійдуть до складу тієї майбутньої комісії спільної, яка цими днями створюється, яка буде складатися з тих країн, по-перше, громадяни яких загинули в цій катастрофі, і, звичайно, Франція і США, як виробник двигунів і виробник літака Boeing", - сказав він на прес-конференції у вівторок.

Дипломат підкреслив, що перш за все, має бути повністю завершено розслідування українськими фахівцями на землі в Ірані і репатріація тіл загиблих, а другий етап - це створення експертної міжнародної комісії, яка повинна почати свою роботу негайно.

Крім того, Єльченко зазначив, що оскільки Іран повністю визнав свою участь і свою провину в збиванні літака, то він сподівається, що держава виплатить усі належні компенсації сім'ям загиблих, і авіакомпанії.

"Тобто я сподіваюся, що нам не доведеться звертатися в міжнародні судові інстанції, і це питання буде закрито, і залагоджено двосторонньо між Україною та Іраном. Іран повівся, на мою думку, цивілізовано - він визнав провину. Це було важко, зрозуміло, але вони чесно це сказали. Я думаю, вони повинні чесно пройти це до кінця", - додав він.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України", який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився поблизу міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту знаходилися 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великої Британії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА