18:32 09.01.2020

Рухані запевнив Зеленського, що Іран надасть українським експертам доступ до всіх необхідних даних для встановлення причин авіакатастрофи літака "МАУ"

1 хв читати
Рухані запевнив Зеленського, що Іран надасть українським експертам доступ до всіх необхідних даних для встановлення причин авіакатастрофи літака "МАУ"

Президент Ісламської Республіки Іран Хасан Рухані запевнив президента України Володимира Зеленського, що Іран надаватиме групі українських експертів оперативний доступ до всіх необхідних даних для встановлення причин авіакатастрофи українського пасажирського літака в Тегерані 8 січня.

Як повідомляє прес-служба Українського президента, в телефонній розмові з Рухані Зеленський висловив співчуття у зв'язку із загибеллю громадян Ірану внаслідок катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Зеленський зазначив, що українська сторона вже розпочала роботу, долучившись до розслідування причин катастрофи. "Сподіваюся на ваше сприяння у проведенні прозорого, всебічного та об'єктивного розслідування для якнайшвидшого встановлення обставин цієї трагічної події", - зазначив він.

Іранська сторона запевнила в повній взаємодії для проведення об'єктивного розслідування та встановлення причин трагедії, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули.

Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА