19:19 26.12.2019

Померла художній керівник московського театру "Современник" Галина Волчек

2 хв читати
Померла художній керівник московського театру "Современник" Галина Волчек

В Москві на 87-му році життя померла художній керівник театру "Современник" Галина Волчек, повідомила "Інтерфаксу" завідувач літературної частини театру Євгенія Кузнєцова.

"Галина Борисівна померла", - сказала представник театру.

23 грудня Волчек госпіталізували до Боткінської лікарні.

Як повідомляли в прес-службі театру, вона потрапила до лікарні через легеневе захворювання, яке потребує лікування в стаціонарі. Ситуація зі станом здоров'я Волчек була стабільною, очікувалося, що незабаром вона повернеться до роботи в театрі.

Деякі ЗМІ повідомляли, що Волчек знаходиться в реанімаційному відділенні.

19 грудня Волчек виповнилося 86 років.

Радянська і російська актриса театру і кіно, театральний режисер і педагог Волчек народилася 19 грудня 1933 року в Москві в родині відомого кінооператора, закінчила школу-студію ім. Немировича-Данченка при МХАТ ім. Горького.

У 1956 році Олег Єфремов і молоді випускники Школи-студії - Волчек, Євген Євстигнєєв, Лідія Толмачова, Ігор Кваша і Олег Табаков організували Студію молодих акторів, яка через деякий час отримала назву Театр-студія "Современник".

Як актриса Волчек грала в спектаклях, що стали легендарними: "Вічно живі" (1956) і "У пошуках радості" (1957) за п'єсами Віктора Розова, "П'ять вечорів" (1958) і "Старша сестра" (1962) Олександра Володіна, "Голий король "Євгена Шварца (1960)," Хто боїться Вірджинії Вулф "Едварда Олбі в 1984.

Волчек з 1972 року - головний режисер театру "Современник", з 1989 року - його художній керівник.

Як режисер поставила: в 1966 - "Звичайну історію" за Іваном Гончаровим, у 1968 - "На дні" М. Горького, в 1976 і 1997 - "Вишневий сад", у 1982 - "Три сестри" Антона Чехова, в 1999 - "Три товариші " Е. М. Ремарка, в 2009 -" Мурлін Мурло "Миколи Коляди, в 2013 - "Гра в джин" Д. Кобурна, в 2018 - "Двоє на гойдалках" Вільяма Гібсона - спектакль з якого вона починала свою біографію в "Современнике".

Режисер понад 30 вистав. Неодноразово запрошувалася на постановки в театри Німеччини, Фінляндії, Ірландії, США, Угорщини та Польщі.

Волчек знімалася в кіно: "Будується міст" (1965), "Стережись автомобіля" (1966), "Король Лір" (1970) "Осінній марафон" (1977), "Таємнича пристрасть" (2015).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА