08:31 21.11.2019

Київрада планує закликати парламент справедливо розподіляти податки для столиці

2 хв читати
Київрада планує закликати парламент справедливо розподіляти податки для столиці

Депутати постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодили проект звернення до Верховної Ради України щодо справедливого розподілу податку на доходи фізичних осіб для столиці, повідомили в прес-службі ради.

"Нині, відповідно до Бюджетного кодексу, більшу частину податку на доходи фізичних осіб – 60% столиця віддає до державного бюджету. Водночас інші міста передають лише 25% доходів від ПДФО", - йдеться в повідомленні на сайті ради в середу.

"Наразі право киян на використання податку на доходи фізичних осіб, сплаченого на території міста, суттєво обмежується положеннями чинного Бюджетного кодексу порівняно з іншими територіальними громадами. Київ має серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні проблеми. Майже половина ліфтів столичних багатоповерхівок уже відслужила нормативні терміни, інженерна інфраструктура потребує негайної заміни, кількість муніципального транспорту знизилась на 10%, не вистачає місць для дітей у школах і садочках. Але столиця не може швидко вирішувати ці проблеми через брак коштів. А тут ще й більшу частину ПДФО ми мусимо віддавати державі, замість того аби розвивати столицю", - зазначив ініціатор проекту рішення депутат Київради Олександр Пабат.

За його словами, саме тому Київрада має звернутися до Верховної Ради України з вимогою визнати чинні положення Бюджетного кодексу, що стосуються формування доходів Києва від розподілу податку на доходи фізичних осіб, дискримінаційними і неприйнятними, й внести в них відповідні зміни. Депутати зазначають, що в місті має залишатися 75% доходів від ПДФО, а не 40%, як зараз.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА