11:14 12.11.2019

Суд заарештував на два місяці кіберзлочинця з Литви, який переховувався в Києві від ФБР

1 хв читати
Суд заарештував на два місяці кіберзлочинця з Литви, який переховувався в Києві від ФБР

Шевченківський районний суд застосував екстрадиційний арешт терміном 60 днів щодо громадянина Литовської Республіки, котрий перебував у міжнародному розшуку, за вчинення кримінальних злочинів у сфері незаконного доступу до банківських рахунків.

"Розслідування щодо злочинної діяльності 32-річного іноземця розпочалося ще в 2010 році співробітниками Федерального бюро розслідування та Служби розслідування фінансових злочинів США", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва у вівторок.

Зазначається, що чоловіка було оголошено в розшук для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння низки кримінальних злочинів у сфері незаконного доступу до банківських рахунків. Крім того, його підозрюють у викраденні $6 млн із рахунків американських фінансових установ, заволодінні персональними даними та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

"Затримання іноземця відбулося в одному зі столичних готелів, де він тимчасово проживав. Усвідомлюючи неможливість уникнути екстрадиції до США, іноземець дав згоду на спрощений порядок його видачі", - йдеться в повідомленні.

Наразі прокуратура Києва розпочала щодо чоловіка екстрадиційну перевірку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА