08:15 12.11.2019

НАБУ затримало колишніх і діючих керівників НБУ у справі стабкредиту VAB банку

2 хв читати
НАБУ затримало колишніх і діючих керівників НБУ у справі стабкредиту VAB банку

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали 7 осіб, серед яких колишні і діючі співробітники Національного банку України VAB банку за підозрою в заволодінні коштами стабілізаційного кредиту VAB банку сумою 1,2 млрд грн.

"НАБУ і САП 11 листопада затримали 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України в 2014 році ПАТ "ВіЕйБі Банку". Йдеться про колишніх і діючих посадових осіб Національного банку України, ПАТ "ВіЕйБі Банк" і приватних компаній, пов'язаних з кінцевими бенефіціарами "ВіЕйБі Банку", - сказано в повідомленні на сторінці НАБУ в Фейсбук у понеділок увечері.

Як повідомив екс-нардеп Сергій Лещенко серед затриманих екс-перший заступник глави НБУ Олександр Писарук, який після відходу з Нацбанку працював в МВФ, а нещодавно очолив найбільший в Україні банк з іноземним капіталом Райффайзен банк Аваль. Цю інформацію агентству Інтерфакс-Україна підтвердило інформоване джерело.

Крім того інше джерело уточнило, що серед семи затриманих чотири працівники VAB банку.

У САП підкреслили, що тривають першочергові слідчі дії, встановлюється місцезнаходження інших учасників злочину.

"Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру і обрання їм запобіжного заходу", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, НБУ 20 березня 2015 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ВіЕйБі Банк (VAB банк, Київ).

За даними НБУ, на початок жовтня 2014 року VAB Банк за розміром активів займав 16-е місце (23,97 млрд грн) серед 166 банків, що діяли в країні. Його власник бізнесмен Олег Бахматюк неодноразово звертався до Фонду гарантування вкладів фізосіб і НБУ з пропозицією реструктуризувати борги, але Нацбанк відхилив його пропозиції і вимагає негайно стягнути заборгованість за кредитами рефінансування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА