13:58 08.10.2019

Мін’юст перешкодив рейдерському захопленню землі під Льодовим стадіоном у Києві

2 хв читати
Мін’юст перешкодив рейдерському захопленню землі під Льодовим стадіоном у Києві

Міністерство юстиції перешкодило рейдерському захопленню земельної ділянки в декілька гектарів під столичним Льодовим стадіоном біля ст. метро "Іподром" у Києві, повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

"Уранці окремі "юридичні таланти" намагалися вкрасти Льодовий стадіон. Точніше, не Льодовий стадіон, а кільканадцять гектарів під ним у районі Іподрому (Київ). А ще точніше - не вкрасти, а поставити остаточну крапку в рейдерській схемі, яка мала закінчитися продажем через СЕТАМ "добросовісному вигодонабувачеві". Продажу не відбулося", - написав Малюська на сторінці у Facebook у понеділок увечері.

Водночас генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов повідомив, що в заявці на реалізацію активу від приватного виконавця не було згадки про те, що майно є державним.

За його словами, актив не було повністю знято з реалізації, поки що торги відкладено на 10 днів.

"Я порадив Мінмолоді звертатися до міліції та Мінюсту, а паралельно бігти до суду. Спасибі всім колегам з Мін'юсту та прокуратури, які відразу взяли ситуацію на контроль, і вже в понеділок ми отримали від приватного виконавця постанову про відкладення торгів на 10 днів! Сподіваюся, що цього вистачить для правоохоронців, щоб дати підстави для повного зняття активу з реалізації", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, як повідомив Малюська, Мін’юст звернувся до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з вимогою скасувати деякі торги на майданчику СЕТАМ за заниженою ціною.

"Через той самий СЕТАМ на продаж ішло кілька лотів за, м'яко кажучи, дивною ціною. Типу приміщення в новобудові площею 500+ квадратів за ціною трохи більшою за мільйон гривень. Звернулися в АРМА, яке миттєво відреагувало, - продаж скасували", - зазначив він, додавши, що нині в АРМА "проходить перезавантаження, про яке вони окремо і детально розкажуть".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА