18:46 07.10.2019

Поліція відпрацьовує чотири версії катастрофи Ан-12 поблизу Львова, бортовий самописець і документи передано на експертизу

2 хв читати
Поліція відпрацьовує чотири версії катастрофи Ан-12 поблизу Львова, бортовий самописець і документи передано на експертизу

Поліцейські відпрацьовують чотири основні версії аварійної посадки літака Ан-12, що сталася 4 жовтня поблизу аеропорту "Львів", бортовий самописець і документацію передано для відповідного вивчення.

Як повідомив відділ комунікації поліції Львівської області, на брифінгу в понеділок заступник начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції області Андрій Кумечко розповів, що відпрацьовують такі версії: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови.

"Це був плановий рейс - літак прямував з Іспанії до Туреччини через місто Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів "Рено". (...) Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи - помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака і несприятливі метеоумови", - повідомив він.

За даними Кумечка, поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та направили їх на відповідні дослідження. У кримінальному провадженні також призначено низку експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини події. Крім того, щойно дозволить стан здоров'я членів екіпажу, які вижили, їх опитають.

Як повідомлялося, транспортний Ан-12 авіакомпанії "Україна Аероальянс" 4 жовтня здійснив аварійну посадку на ґрунт на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги аеропорту "Львів", перед тим зникнувши з радарів. На борту перебували вісім осіб, із них сім членів екіпажу й одна людина, що супроводжувала вантаж. Літак здійснював чартерний вантажний рейс №UKL4050 за маршрутом Віго (Іспанія) - Стамбул (Туреччина) і мав здійснити посадку в аеропорту "Львів" для дозаправки.

Унаслідок аварійної посадки літака загинули п'ять осіб, троє постраждало. Постраждалих із травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичних закладів Львова, серед них - пілоти літака.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом аварійної посадки літака поблизу Львова за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА