08:16 01.10.2019

Сенат розгляне імпічмент Трампу, якщо палата представників підтримає процедуру

2 хв читати
Сенат розгляне імпічмент Трампу, якщо палата представників підтримає процедуру

Сенат США відповідно до регламенту буде змушений розглянути питання про оголошення імпічменту президенту, якщо за нього проголосує палата представників, завив лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл.

"У мене не буде іншого вибору, окрім як прийняти питання до розгляду", - сказав він в інтерв'ю телеканалу CNBC.

Сенатор пояснив: "Як довго це триватиме - зовсім інше питання, але у мене не буде вибору, грунтуючись на регламенті Сенату про імпічмент".

За його словами, "правила імпічменту Сенату дуже прозорі, він повинен буде розглянути резолюцію про імпічмент, якщо вона надійде з Палати представників".

Як повідомлялося, демократи в американському конгресі ініціювали розслідування, метою якого є прийняття рішення про оголошення імпічменту.

Приводом послужила розмова Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої президент США просив українського колегу активізувати розслідування щодо діяльності в Україні Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена, який є найбільш вірогідним противником Трампа від Демократичної партії на президентських виборах 2020 року.

Демократи вважають такі дії серйозним порушенням - спробою Трампа використовувати своє становище для досягнення політичних цілей. Трамп стверджує, що Байден і Демократична партія в цілому, причетні до корупції та порушень в Україні.

За результатами опитування громадської думки, проведеного новинним порталом Breitbart, імпічмент президенту підтримали 2,17% респондентів, проти висловилися 97,83%. Трамп у твіттері подякував співгромадянам за підтримку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА