20:28 25.09.2019

Перспективні напрями подальшого розвитку двостороннього співробітництва визначили президенти України і Єгипту

1 хв читати
Перспективні напрями подальшого розвитку двостороннього співробітництва визначили президенти України і Єгипту

У рамках участі в роботі 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН (Нью-Йорк, США) президент України Володимир Зеленський провів переговори з президентом Арабської Республіки Єгипет Абдель Фаттахом ас-Сісі, повідомляє Офіс українського президента.

"Лідери двох держав відзначили активізацію українсько-єгипетського політичного діалогу, а також визначили перспективні напрямки подальшого розвитку двостороннього співробітництва", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу ввечері на сайті глави Української держави.

Згідно з інформацією, під час розмови було підтверджено готовність до розширення торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва, включно з реалізацією конкретних двосторонніх економічних проектів і сприяння виходу підприємств двох країн на ринки один одного.

"Потрібно говорити про розвиток туризму", - підкреслив Зеленський.

Крім того, президенти обговорили взаємодію України і Єгипту в рамках міжнародних організацій і актуальну проблематику міжнародного порядку денного.

Зеленський запросив свого єгипетського колегу відвідати Україну з візитом.

"Жоден єгипетський президент ніколи не приїжджав в Україну. Ми будемо раді бачити вашу делегацію у нас", - зазначив він.

Також на зустрічі йшлося про співпрацю в сфері освіти і збільшення студентських обмінів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА