08:26 06.08.2019

Дніпровська міська рада має намір у суді довести законність рішення про подорожчання проїзду в електротранспорті до 6 грн

2 хв читати
Дніпровська міська рада має намір у суді довести законність рішення про подорожчання проїзду в електротранспорті до 6 грн

Виконавчий комітет Дніпровської міської ради готується в суді доводити законність прийняття свого рішення від 26 липня про підвищення тарифу на проїзд в міському електротранспорті до 6 грн. Це пов'язано з постановами Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 2 серпня 2019 (у справі №160 / 7350/19 і № 160/7311/19), про скасування рішень виконкому щодо підвищення тарифу з 4 до 6 грн.

Як повідомляє прес-служба міської ради Дніпра, рішення про підвищення тарифу на проїзд в міському електротранспорті виконком прийняв відповідно до ст. 14 Закону України "Про міський електричний транспорт" та ст. 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Відповідно до даних Законів тарифи на транспортні послуги встановлюють органи місцевого самоврядування.

Як зазначають у міськраді подорожчання проїзду в дніпровському електротранспорті обумовлене підвищенням вартості електроенергії для підприємств.

"Наразі прибуток комунального підприємства "Дніпровський електротранспорт" від продажу квитків і проїзних становить близько 14 млн грн на місяць. За цих обставин електроенергія виходить - 12 млн грн на місяць. Очікується, що вартість електроенергії виросте на 20-30%, тому, щоб покривати витрати на електроенергію, виникла необхідність підняти вартість проїзду", - заявив під час прямої телефонної лінії директор департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев.

За словами міського голови Дніпра Бориса Філатова, тільки в минулому році місто дотувало електротранспорт на 100 млн грн.

"Скажіть, а де мені взяти грошей? Залишитися знову в 4 гривнях, коли в Києві катають за 8, в Маріуполі - за 7, а в Харкові - за 6? Це - економіка. Звичайне планування бюджету", - зазначив у своєму відеоблозі Борис Філатов.

Як повідомлялося, активісти Дніпра подали в суд заяву про те, що рішення виконкому щодо підвищення тарифів на проїзд в метро та електротранспорті з 4 до 6 грн було прийнято з порушенням закону. За словами активістів, виконком міської ради порушив терміни, адже прийняв рішення, яке висіло на сайті міськради тільки 19 робочих днів, а не 20, як вимагає закон. Також підвищення тарифу не було проведено відповідно до процедури регуляторного акту, вважають активісти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА