19:40 02.08.2019

Відновлення Нотр-Даму продовжиться з 12 серпня

2 хв читати
Відновлення Нотр-Даму продовжиться з 12 серпня

Ремонтно-відновлювальні роботи в Соборі Паризької Богоматері відновляться в середині серпня, повідомляють французькі ЗМІ.

"Префектура Парижа вирішила відновити будівельні роботи, це станеться на тижні, який розпочнеться 12 серпня", - йдеться в повідомленні паризької влади.

У префектурі зазначили, що до цього часу зможуть забезпечити всіма необхідними засобами захисту робітників, які можуть піддаватися впливу свинцю при проведенні робіт.

Минулого тижня будівельні роботи були перервані в рамках заходів безпеки через загрозу отруєння робітників свинцем, підвищений рівень якого, за даними низки ЗМІ, був зафіксований навколо Нотр-Даму.

Раніше неурядова екологічна організація Robin des Bois подала позов проти влади через забруднення свинцем території поблизу собору. На думку екологів, влада недостатньо діяла задля того, щоб гарантувати безпеку здоров'я місцевих жителів, а також приховала справжню інформацію про загрозу, якій жителі піддавалися одразу після пожежі.

Тим часом, паризькі влада продовжує наполягати, що вжила всіх необхідних заходів, проводила перевірки і надавала населенню всю інформацію щодо потенційної небезпеки.

Раніше в липні портал "Медіапар" опублікував власне розслідування, в якому йшлося, що "рівень вмісту свинцю, зафіксований у школах поряд із собором, іноді в десять разів перевищує допустимий рівень".

У кінці квітня префектура поліції Парижа повідомила про забруднення свинцем території, розташованої поблизу собору. У крові одного з дітей, які проживають поруч з Нотр-Дамом, був зафіксований підвищений рівень вмісту цієї речовини.

Забруднення свинцем сталося під час пожежі, оскільки в несучій конструкції собору і його шпилі містилася ця речовина.

Сильна пожежа сталася в соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору в зв'язку з реставрацією. Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.

Президент Франції Емманюель Макрон заявляв, що Нотр-Дам необхідно відновити за п'ять років. Такі терміни викликали подив у багатьох французьких архітекторів, впевнених, що в реальності подібні роботи займуть набагато більше часу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА