19:06 02.08.2019

Голова ОАСК Вовк називає справу стосовно нього політичною й озвучить свою позицію після вивчення захистом підозри

2 хв читати
Голова ОАСК Вовк називає справу стосовно нього політичною й озвучить свою позицію після вивчення захистом підозри

Голова Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павло Вовк наполягає, що відкрите стосовно нього кримінальне провадження має політичний характер, й обіцяє, що після вивчення підозри його захистом представить свою позицію з цього приводу.

"…вийшов з Генеральної прокуратури України після проведення слідчих дій. Зазначу, що ГПУ професійно організувала слідчий процес. Але, на жаль, політична складова перевищує юридичну. (...) Мій захист вивчить документ по суті, і найближчим часом ми обов'язково висловимо свою позицію з цього приводу. Проте вже зараз можу сказати, що жодних звинувачень у тяжких злочинах щодо мене немає", - написав Вовк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, стара влада намагалася в будь-який спосіб встановити контроль над ОАСК, але "їй це не вдалось".

Голова суду висловив переконання, що нова влада не причетна до тиску на ОАСК, а справа проти його суддів - "особиста помста Ситника (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) та особистий інтерес Горбатюка (керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк - ІФ)".

"Фактично, це публічна розправа над незалежним судом, яка має на меті унеможливити розгляд справ, які знаходяться в ОАСК", - вважає Вовк.

Він, як і раніше, упевнений у власній правовій позиції, назвав справу безперспективною, що має намір довести у визначеному законодавством порядку.

Раніше в п'ятницю, після отримання Вовком підозри, його адвокат Михайло Ілляшев заявив, що в підозрі не йдеться про скоєння тяжкого злочину, питання про запобіжний захід наразі не стоїть. На запитання, чи буде оскаржено підозру, він сказав: "Вивчатимемо це питання".

Ілляшев вважає, що оприлюднені на спільній прес-конференції Горбатюка і Ситника відеоматеріали "ніхто не мав наміру використовувати в кримінальному провадженні", про що свідчить факт їх оприлюднення.

Як повідомлялося, в п'ятницю голові ОАСК Вовку вручено повідомлення про підозру у втручанні в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та інші можливі злочини. Йому інкримінують скоєння таких злочинів: за ч. 3 ст. 27, ст. 351-2 (організація перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, узвали або постанови), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Його заступника підозрюють за ч. 5 ст. 27, ст. 351-2 (пособництво у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 2 ст. 376. Суддю ОАСК та суддю Суворовського райсуду Одеси підозрюють за ст. 351-2, ч. 2 ст. 375 КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА