16:02 01.08.2019

Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

2 хв читати
Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

Підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" у с. Губщина Валківського району Харківської області Костянтина Рапоту оголошено в розшук, оскільки він переховується від органів досудового слідства.

"Співробітники слідчого управління ГУ НП у Харківській області розшукують Рапоту Костянтина Олексійовича, 1985 року народження, уродженця села Мельникове Валківського району Харківської області, який переховується від органів досудового розслідування", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Харківській області.

Рапоту підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, спроба захопити сільгосппідприємство "Маяк" сталася 23 липня близько 23:00, але їй запобігли правоохоронці.

Поліція затримала 46 осіб, серед яких громадяни Російської Федерації та жителів тимчасово окупованих територій. У затриманих було виявлено й вилучено три димові шашки, чотири газові балончики, три ліхтарики-шокери, мисливський, розкладний, а також кухонні ножі тощо. Усім затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства) КК України.

За заявою керівника сільгосппідприємства до ЄРДР також внесено зведення про здійснення шахрайства та підроблення документів з метою незаконного заволодіння майном (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

26 липня Київський райсуд Харкова узяв одного підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, а ще 45 обрав запобіжний захід у вигляді часткового нічного домашнього арешту.

30 липня місцевий інформаційний сайт Newsroom оприлюднив відеозвернення Рапоти, в якому той стверджує, що є законним керівником "Маяка", відкидає звинувачення в рейдерстві і називає затримання 46 осіб, яких, за його словами, було найнято для охорони території, незаконним. Рапота також просить прокурора Харківської області Юрія Данильченка об'єктивно розслідувати кримінальне провадження і на час слідства відсторонити від обійманих посад начальника Валківського відділу поліції Ярослава Жидовцева та керівника слідчого відділу Валківського ВП Володимира Стародубцева.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА