08:34 01.08.2019

Німеччина відмовилася брати участь в місії США в Перській затоці

2 хв читати
Німеччина відмовилася брати участь в місії США в Перській затоці

Німеччина відмовилася брати участі в операції США в Ормузькій протоці проти Ірану. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, пише Sueddeutsche Zeitung.

"Ми вважаємо стратегію максимального тиску невірною. Ми не хочемо військової ескалації і будемо виступати за дипломатичні кроки", - сказав він. За його словами, Берлін координує свої дії з французькими колегами.

Раніше міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що прохання США про участь Німеччини в місії з морської оборони ще не остаточно розглянуто.

"Наразі ми вивчаємо ці вимоги в тісній консультації з Великою Британією і Францією", - уточнила міністр. За її словами, Німеччина, на відміну від США, зацікавлена ​​в збереженні ядерної угоди з Іраном.

Представник Кабміну ФРН Ульріке Деммер підкреслила, що Німеччині важливо продовжувати шлях дипломатії і "по суті домагатися розмови з Іраном". "Участь в місії під керівництвом США може ускладнити цей процес", - додала вона.

30 липня Вашингтон запропонував Німеччині, Франції та Великій Британії приєднатися до американської місії із забезпечення безпеки судноплавства в Ормузькій протоці і протидії Ірану.

Танкер Stena Impero, що слідував під прапором Великої Британії, був затриманий в Ормузькій протоці 19 липня. На борту перебували 23 члени екіпажу. Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант заявив, що, якщо танкер не буде звільнений, Іран зіткнеться з серйозними наслідками.

У липні іранський танкер Grace 1, який йшов під прапором Панами,  був затриманий в Гібралтарській протоці. Британська влада тоді заявила, що судно було затримано через порушення режиму санкцій Євросоюзу щодо Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА