17:27 27.07.2019

У Міноборони заявляють, що рішення Окружного адмінсуду ставить під загрозу розвиток системи харчування в ЗСУ за стандартами НАТО

2 хв читати

Міністерство оборони України оскаржить рішення Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) про призупинення дії наказу Міністерства про перехід військових частин на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогів продуктів.

Як повідомляє в суботу управління комунікацій Міноборони, Міністерство оборони України обурене рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва про призупинення дії наказу Міністерства "Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування в 2019 році" №90 від 04.03.2019.

"Реалізація зазначеної постанови ставить під загрозу розвиток системи харчування військовослужбовців Збройних сил України, розробленої відповідно до стандартів НАТО та передових країн світу, а також спрямованої на якісне продовольче забезпечення українських військовослужбовців", – йдеться в повідомленні.

В оборонному відомстві зазначають, що призупинення дії наказу призведе до низки наслідків, які матимуть серйозний вплив на мотивацію українських військових, зокрема тих, які виконують бойові завдання в районі проведення ООС.

"Міністерство оборони України в установленому порядку оскаржить цю постанову і надалі відстоюватиме інтереси Збройних сил у судових інстанціях", - йдеться в заяві.

Збройні сили України розпочали інтенсивний перехід на нову систему харчування за каталогом у 2018 році, що дало змогу збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць та значно поліпшити рівень і якість харчування військовослужбовців. Станом на липень 2019 року 50% військовослужбовців ЗСУ перейшли на нову систему харчування за каталогом. Планується до кінця поточного року перевести 100% особового складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА