14:32 11.07.2019

Лондон і Вашингтон пошкодують про затримання танкера з іранською нафтою, заявляють у КВІР

1 хв читати

Велика Британія і США неодмінно пошкодують про те, що наполягли на затриманні танкера з іранською нафтою поблизу Гібралтару, заявив у четвер заступник командувача Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Алі Фадаві.

"Ми орендували це судно й ми перевозили вантаж. Їхні дії були нерозважливими, й вони, звісно, пошкодують про скоєне", - сказав Алі Фадаві.

Він зазначив, що Тегеран вдасться до "дій у відповідь". За його словами, "якби ворог хоч трохи оцінив можливі наслідки, він так не вчинив би (не затримував би танкер - ІФ)".

Раніше президент Ірану Хасан Рухані заявив, що Велика Британія може стикнутися з неприємними наслідками у зв'язку з затриманням танкера поблизу Гібралтару.

Влада Гібралтару, британської заморської території, затримала 4 липня танкер Grace 1, який, імовірно, постачав іранську нафту до Сирії, що є порушенням санкцій ЄС стосовно Сирії.

Міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель потім повідомив, що влада Гібралтару затримала танкер на прохання, яке американська влада направила Великій Британії. Влада Гібралтару, в свою чергу, заявила, що діяла за власною ініціативою.

Раніше цього тижня повідомлялося, що п'ять озброєних катерів КВІР безуспішно намагалися затримати британський нафтовий танкер у Перській затоці. Однак у КВІР це повідомлення спростували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА