12:04 07.07.2019

Чергова міністерська конференція ЄС-Центральна Азія відбудеться в Брюсселі

1 хв читати
Чергова міністерська конференція ЄС-Центральна Азія відбудеться в Брюсселі

16-та за рахунком щорічна міністерська конференція "Європейський Союз-Центральна Азія" відбудеться наступного року в Брюсселі, повідомила прес-служба МЗС Казахстану.

"Наступна міністерська зустріч у форматі ЄС-ЦА, як очікується, відбудеться в 2020 році в Брюсселі", - йдеться в повідомленні, поширеному в неділю.

Про це стало відомо під час 15-ї конференції, що проходить у ці дні в столиці Киргизії Бішкеку.

За даними МЗС Казахстану, центральною подією нинішньої конференції стала офіційна презентація нової Стратегії ЄС у Центральній Азії.

Учасники також обговорили питання регіональної безпеки, зокрема продовження та розширення спільної з Європейським Союзом програми сприяння управління кордонами (BOMCA), програми дії з наркотиків (CADAP) і активізацію співпраці за лінією Центральноазійського регіонального інформаційного координаційного центру (ЦАРІКЦ).

За підсумками заходу було ухвалено підсумкове комюніке.

"У тексті йдеться, що ЄС має намір задіяти всі наявні в своєму арсеналі інструменти для підтримки національних зусиль країн Центральної Азії, успішної інтеграції регіону у світову торговельну систему і просування внутрішньорегіонального співробітництва", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА