14:22 27.06.2019

Спека в Європі продовжує ставити рекорди

3 хв читати
Спека в Європі продовжує ставити рекорди

Спека в Європі встановлює нові червневі температурні рекорди, в четвер у кількох країнах вона лише посилиться, повідомляє в четвер телеканал BBC.

У середу кілька температурних рекордів було побито в Німеччині, Польщі та Чехії. Наприклад, у місті Кошен у землі Бранденбург температура в середині дня сягнула 38,6 градуса за Цельсієм. Попередній червневий рекорд, встановлений у 1947 році в місті Бюлерталь у землі Баден-Вюртемберг: тоді температура становила 38,5 градуса. У Польщі в середу температурний максимум становив 38,2 градуса за Цельсієм, що теж стало рекордом для червня.

У четвер у низці країн, зокрема у Франції, Іспанії, Італії та Швейцарії, стовпчик термометра може піднятися вище позначки в 40 градусів за Цельсієм.

В Італії найсильніша спека спостерігається в північній частині країни. Так, в області П'ємонт температура в четвер може сягати 40-42 градусів за Цельсієм, повідомляє агентство АНСА. В областях Тоскана, Умбрія і Лаціо пікова температура може коливатися від 36 до 39 градусів за Цельсієм, вона торкнеться Рима, Флоренції та Сієни.

Напередодні в зоопарку Рима тваринам почали видавати заморожені фрукти, щоб полегшити їхній стан у спеку. Заморожені ласощі отримали, зокрема, ведмеді, носухи та лемури.

Спека в Італії триватиме і в п'ятницю.

Пік спеки у Франції, як очікується, припаде на четвер і п'ятницю.

Французькі метеорологічні служби в четвер оголосили про підвищений - "оранжевий" - рівень небезпеки через високу температуру повітря відразу в 78 департаментах країни. Експерти зазначають, що така кількість департаментів уперше одночасно потрапила в категорію підвищеного ризику.

"У п'ятницю в деяких місцях може бути побитий національний рекорд", - сказала представник французької служби прогнозів погоди Крістель Робер. Максимальну температуру повітря за всю історію спостережень було зафіксовано на території Франції в серпні 2003 року. Тоді стовпчик термометра в провінції Гар піднявся до 44,1 градуса за Цельсієм.

Через спеку в деяких великих містах Франції обмежили рух автомобілів із високим рівнем шкідливих викидів. Зокрема, йдеться про Париж і його передмістя, Ліон, Марсель і Страсбург.

В іспанській Каталонії на тлі спеки вирує пожежа. Вогонь бушує в провінції Таррагона з вечора середи. Він уже знищив 4 тис. гектарів лісу. Експерти називають цю пожежу однією з найбільш руйнівних у Каталонії за останні 20 років, вона може знищити до 20 тис. гектарів лісу, повідомляє газета La Vanguardia.

Екстремальної спеки очікують у четвер на більшості територій Іспанії. У 30 з 50 іспанських провінцій влада попереджає про високі температури.

О 7:00 за місцевим часом температура вже була вища за 30 градусів за Цельсієм у деяких місцях у провінції Наварра, на Балеарських островах і в автономній області Країна Басків. На півдні провінції Мадрид температура в четвер може сягнути 41 градуса за Цельсієм, повідомляє газета Mundo.

У Великій Британії погода поки що не надто спекотна, так, температура в Лондоні дорівнює 17 градусам за Цельсієм. Однак, за прогнозом телеканалу BBC, уже в суботу на більшості територій країни температура триматиметься на рівні 30 градусів за Цельсієм, а в деяких районах на півдні сягне 33 градусів.

Очікується, що спека в Європі збережеться до кінця червня або до початку липня, особливо сильно вона торкнеться Франції та Іспанії. Таку спекотну погоду спричинили повітряні маси, які прийшли з Африки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА