07:11 07.06.2019

Президент наступного тижня знову внесе подання на звільнення Клімкіна, Полторака і Грицака, а також генпрокурора Луценка

2 хв читати
Президент наступного тижня знову внесе подання на звільнення Клімкіна, Полторака і Грицака, а також генпрокурора Луценка

Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук переконаний, що наступного тижня президент Зеленський знову внесе подання на звільнення міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, міністра оборони України Степана Полторака і глави Служби безпеки України Василя Грицака, а також генерального прокурора України Юрія Луценка.

"Щодо посад, за якими було подання, то це чітко аргументовано ст. 106 Конституції України. Стосовно генерального прокурора, там юридична конструкція складніша, але ми знайшли можливість все-таки юридичного обґрунтування. І я глибоко переконаний, що наступного тижня президент України надішле до Верховної Ради вже не три, а чотири подання на звільнення, зокрема, генерального прокурора України Юрія Луценка", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер.

Стефанчук також запевнив, що не буде тривалого розриву в часі між звільненням і призначенням. "Це буде внесене одразу, і буде зроблено за тією процедурою, яка передбачена Конституцією і законодавством України", - зазначив він.

Як повідомлялося, 6 червня Верховна Рада відмовила президенту Зеленському в звільненні міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і глави Служби безпеки України Василя Грицака.

30 травня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проекти подань про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна та міністра оборони Полторака і глави Служби безпеки України Василя Грицака.

Крім того, в адміністрації президента України повідомили, що готуються матеріали про звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА