16:05 05.06.2019

ДБН про встановлення в метро автоматизованих систем виявлення НС набудуть чинності з 1 вересня - Мінрегіон

2 хв читати
ДБН про встановлення в метро автоматизованих систем виявлення НС набудуть чинності з 1 вересня - Мінрегіон

Оновлені державні будівельні норми (ДБН) про проектування в метро автоматичних систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій набудуть чинності з 1 вересня 2019 року, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та регіонального розвитку і ЖКГ Льва Парцхаладзе.

"У нових ДБН щодо метрополітенів прописано обов’язкову вимогу — передбачати ці системи при проектуванні нових або реконструкції існуючих станцій та інших споруд метро. Норма почне діяти у вересні", - наведено в повідомленні слова Парцхаладзе.

Спеціальні датчики контролю деформації будівельних конструкцій дозволяють автоматично, виключаючи людський фактор, виявляти загрози виникнення надзвичайних ситуацій - тріщини в стіні або ризик загоряння, після чого оперативно сповіщають про це диспетчерський пункт.

Такі системи розраховані на можливе виявлення пожеж, замикань, затоплень, обвалів та інших ситуацій природного і техногенного походження і розміщуються відповідно до вимог ДБН В.2.5-76: 2014 "Автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення".

Нові ДБН, розроблені ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій", замінять діючі норми від 2010 року. Дія норм поширюється на проектування та будівництво нових, реконструкцію, капремонт і техпереоснащення наявних ліній, окремих споруд і пристроїв метрополітену.

У нових ДБН також розширено вимоги до пожежної безпеки в метрополітенах, а саме оновлено та покращено системи пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, системи протидимного захисту, підпору повітря, автоматизації та диспетчеризації протипожежних систем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА