10:59 30.05.2019

Виконавча влада в Україні має працювати безперервно і стабільно

2 хв читати

У зв'язку з розглядом у Верховній Раді заяви про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у Федерації профспілок України наголошують на необхідності безперервної і стабільної роботи виконавчої влади країни.

"Сьогодні парламент на своєму пленарному засіданні розгляне заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про відставку із обійманої посади. У зв'язку з цим голова ФПУ Григорій Осовий заявив, що профспілки вважають, що політичні питання необхідно вирішувати в установленому законом порядку, але виконавча влада має працювати безперервно і стабільно", - йдеться в повідомленні прес-служби ФПУ, оприлюдненому в четвер уранці.

Осовий нагадав, що недавно уклали нову тристоронню генеральну угоду на 2019-2021 рр., в якій прописано багато зобов'язань уряду, "тому потрібно забезпечувати її виконання".

Як повідомлялося, під час інавгураційної промови президент Зеленський заявив про те, що уряд має скласти свої повноваження, і оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання. Після цього прем'єр Гройсман заявив про намір подати у відставку після засідання Кабінету Міністрів 22 травня. 23 травня заяву Гройсмана про відставку зареєстрували у Верховній Раді.

27 травня Гройсман заявив, що після того, як Верховна Рада проголосує за його відставку, робота уряду матиме не плановий, а антикризовий характер. Прем'єр повідомив, що проситиме парламент задовольнити його відставку.

29 травня парламентський комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендував Верховній Раді визначитися шляхом голосування із заявою про відставку Гройсмана.

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук зазначив, що розраховує на підтримку парламентом у четвер відставки Гройсмана. "Якщо не буде проголосована відставка уряду, ми знаємо, що є процедура - уряд попрацює далі", - сказав Стефанчук на брифінгу в Києві у середу, 29 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА