15:52 29.05.2019

Поліція вирішує питання про правову кваліфікацію і притягнення до відповідальності причетних до штурму міськради Львова

3 хв читати
Поліція вирішує питання про правову кваліфікацію і притягнення до відповідальності причетних до штурму міськради Львова

Поліція Львівської області з’ясовує обставини пошкодження вхідних дверей і штурму будівлі міської ради Львова та вирішує питання про правову кваліфікацію інциденту.

Як повідомляє в середу відділ комунікації поліції Львівської області, близько 11:10 середи до поліції надійшло повідомлення про те, що група осіб, зламавши замок вхідних дверей, пройшла до приміщення Львівської міськради.

"На місці події працює слідчо-оперативна група та співробітники інших підрозділів поліції Львівщини. Поліцейські з’ясовують обставини події, вирішується питання правової кваліфікації, а також притягнення до відповідальності причетних осіб", - зазначено в повідомленні.

На площі Ринок біля міськради Львова поліцейські посилили заходи безпеки з метою запобігання порушенням правопорядку.

Водночас партія "Національний корпус" у своєму Telegram-каналі повідомила, що в середу у Львові її активісти спільно з учасниками бойових дій і представниками громадських організацій прийшли до стін міськради з вимогою присутності на апаратній нараді.

"Націоналісти планували безпосередньо передати вимоги протестувальників наметового містечка, які третій день пікетують ратушу й вимагають у Садового (мера Львова Андрія Садового - ІФ) і його команди відповісти на такі запитання: чому Садовий із виконкомом безоплатно роздає квартири членам виконкому, і при цьому не знаходяться квартири для інвалідів війни та їхніх сімей? Чому земельні ділянки в центральній частині Львова безконтрольно роздаються невідомим особам? Коли влада працюватиме над реальними питаннями городян?" - зазначено в повідомленні "Нацкорпусу".

У партії зазначили, що організували акцію під гаслом "Вільний вхід громадянам до міської ради", тому що міськрада - це вільний суспільний простір.

У "Нацкорпусі" заявляють, що зараз їхні активісти перебувають усередині під кабінетом Садового й чекають на нього, щоб поставити ці запитання, тому що "наметове містечко стоїть уже третій день", а мер міста "жодного разу не вийшов до людей, не хоче чути думки суспільства ".

Раніше цього дня прес-служба Львівської міськради повідомила, що група невідомих виламала двері в міській ратуші й увірвалася всередину.

"До протестувальників вийшли керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко. Конструктивної розмови не вийшло", - зазначено в повідомленні міськради.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби міськради Христина Процак, під час штурму будівлі Львівської міськради побили двох керівників адміністрації мера Львова Садового та співробітника муніципальної дружини.

За інформацією місцевого видання Zaxid.net, в інциденті брали участь кілька десятків представників, зокрема представники організацій "Розвиток громади", "Українська спілка учасників АТО", "Національний корпус" і "Сокіл". Видання повідомляє, що молоді люди, які після бійки біля дверей ратуші увірвалися в міськраду, розділилися на кілька груп і попрямували до кабінету мера Львова Андрія Садового, в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань Галини Слічної та заступника мера з питань ЖКГ Сергія Бабака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА