11:39 23.05.2019

В Україні жорсткі санкції за порушення правил ввезення авто на єврономерах набудуть чинності 22 серпня

2 хв читати
В Україні жорсткі санкції за порушення правил ввезення авто на єврономерах набудуть чинності 22 серпня

Запровадження жорстких санкцій за порушення правил ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією відстрочено до 22 серпня з 22 травня, повідомила Державна фіскальна служба (ДФС).

"Отже, власники автомобілів з іноземними номерами отримали додатковий час на митне оформлення своїх автівок без посилених штрафних санкцій. З 22 серпня набувають чинності нові санкції", - зазначається на сайті ДФС.

Як нагадало відомство, після набуття посиленими нормами чинності штраф за перевищення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією від 20 до 30 діб становитиме 85 тис. грн. У разі перевищення терміну більше ніж на 30 діб, передбачений штраф 170 тис. грн або конфіскація.

Аналогічні розміри штрафів і в разі перевищення термінів тимчасового ввезення - за порушення його від 20 до 30 діб сума штрафу становитиме 85 тис. грн. За порушення терміну більше ніж у 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто - 170 тис. грн або конфіскація, пояснили в ДФС.

Крім цього, передбачена відповідальність за передання транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого автомобіля в комерційних цілях. За такого порушення доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 34 тис. грн.

Як повідомлялося, минулого тижня Верховна Рада відстрочила запровадження штрафних санкцій для власників автомобілів на іноземній реєстрації, продовживши період їх розмитнення без штрафів до 21 серпня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА