08:33 23.05.2019

Апеляційний суд не змінив підсудність справи голови району Харкова, підозрюваної в декларуванні недостовірної інформації

2 хв читати
Апеляційний суд не змінив підсудність справи голови району Харкова, підозрюваної в декларуванні недостовірної інформації

Харківський апеляційний суд не знайшов підстав для змін підсудності у справі голови Новобаварського району міста Тетяни Цибульник, підозрюваної в тому, що вона не внесла до декларації коштовності вартістю понад 600 тис. грн.

"Колегія суддів відмовила у задоволенні подання Жовтневого районного суду міста Харкова про направлення на розгляд до іншого районного суду кримінального провадження за обвинуваченням Тетяни Цибульник", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Як повідомлялося, 10 травня Жовтневий районний суд Харкова задовольнив клопотання прокуратури про звернення до апеляційного суду для визначення підсудності у справі Цибульник.

Своє клопотання прокурори мотивували тим, що обвинувачена довгий час обіймає посаду голови Новобаварського (колишнього Жовтневого) району та в силу службових обов'язків може бути знайома і підтримувати стосунки з працівниками Жовтневого райсуду Харкова. А це, зі свого боку, може викликати розумні сумніви у неупередженості суддів.

Цибульник було оголошено про підозру 21 червня 2018 року.

"За даними слідства, йдеться про коштовності вартістю понад 600 тис. грн. Зазначені цінності було вилучено під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження. Відповідно до закону України "Про запобігання корупції" суб'єкт декларування зобов'язаний зазначити в декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Водночас у декларації голови адміністрації ні за 2016-й, ні за 2017 рік даних про ювелірні вироби на зазначену суму немає", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Т.Цибульник заявила журналістам, що не володіє такими дорогими прикрасами і вважає оголошену їй підозру спробою дискредитувати міського голову Геннадія Кернеса і членів його команди.

15 січня 2019 року прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що обвинувальний акт стосовно Т.Цибульник направлено до Жовтневого райсуду міста. Їй інкримінують ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА