22:11 11.05.2019

Порошенко звільнив Філатова з посади заступника глави АП України

2 хв читати
Порошенко звільнив Філатова з посади заступника глави АП України

Президент України Петро Порошенко своїм указом звільнив заступника глави Адміністрації президента України Олексія Філатова.

Як повідомляє в суботу ввечері прес-служба глави Української держави, О.Філатов звільнений указом глави держави №215 від 11 травня 2019 року.

"Звільнити Філатова Олексія Валерійовича з посади заступника глави Адміністрації президента України", - сказано в документі.

О.Філатов прийшов до Адміністрації президента 22 липня 2014 року. До цього очолював практику вирішення спорів в адвокатському об'єднанні "Василь Кісіль і Партнери", однієї з найбільших юридичних фірм України. Міжнародні та національні рейтинги (Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, Ukrainian Law Firms) неодноразово відзначали його як одного з кращих українських експертів у сфері вирішення спорів.

Одним із завдань О.Філатова в АП було законодавче забезпечення судової реформи. Він координував розробку прийнятих парламентом у 2016-2018 роках змін до Конституції України з питань правосуддя, нових процесуальних кодексів, законів про судоустрій, про Конституційний Суд, про Вищу раду правосуддя, про антикорупційний суд.

У результаті реформи сформований на конкурсній основі новий Верховний Суд, введено кваліфікаційне оцінювання суддів для перевірки їх відповідності критеріям компетентності, етики та доброчесності, скасована повна недоторканність суддів і істотно збільшена їх заробітна плата.

Соціологічне опитування USAID, опубліковане в кінці 2018 року, показало підтримку реформи юридичною спільнотою: серед юристів реформу підтримують близько 70%.

О.Філатов 25 липня 2014 зайняв посаду заступника глави Адміністрації президента України. Відповідав за правове забезпечення виконання конституційних функцій президента України, зокрема в сфері судоустрою, розробку і впровадження судової реформи, представництво президента України в судах.

Член Міжнародної асоціації адвокатів (IBA), ради користувачів Лондонського міжнародного арбітражного суду, Української асоціації міжнародного права, Асоціації правників України, Київської обласної колегії адвокатів (дія свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю призупинена в зв'язку з переходом на державну службу).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА