18:23 06.05.2019

Радник Зеленського: Новий командувач об'єднаних сил гідний і професійний, але запитання, чому його потрібно було призначати зараз

2 хв читати
Радник Зеленського: Новий командувач об'єднаних сил гідний і професійний, але запитання, чому його потрібно було призначати зараз

Новий командувач об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Сирський є гідною людиною і професійним генералом, але не до кінця зрозуміло, чому це кадрове призначення потрібно було здійснювати саме зараз, вже після завершення виборів президента, зазначає радник новообраного президента України Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.

"Це абсолютно нормальне призначення. Я знаю генерала Сирського, це гідний, професійний генерал і людина. У нього є відповідна освіта і досвід. Колись, у 2006 році, ми почали формувати Об'єднане оперативне командування, й особисто пропонував його на посаду начальника штабу Об'єднаного оперативного командування, нового органу управління в Збройних силах", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

При цьому І.Апаршин вважає, що є запитання, чому зміну командувача ООС було проведено після завершення президентських виборів і поразки нинішнього президента Петра Порошенка. "Чому саме сьогодні, вже після того, як програв вибори, - тут є запитання. Начебто вибори завершилися. Можна ж це було зробити раніше", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи може в майбутньому зайняти якусь іншу відповідальну посаду вже екс-командувач об'єднаних сил Сергій Наєв, радник В.Зеленського сказав: "Чому ні? Наєв - бойовий український генерал, який пройшов війну, має величезний досвід. До цих генералів немає претензій, це бойові генерали. Ми маємо сьогодні зберегти цих бойових генералів, у яких є величезний досвід, знання, і які вже навчилися воювати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА