08:22 11.04.2019

Росія не домоглася зміни санкційного механізму в ПАРЄ

2 хв читати
Росія не домоглася зміни санкційного механізму в ПАРЄ

Російській Федерації не вдалося домогтися зміни процедури впровадження санкцій Парламентської асамблей Ради Європи, що дало б змогу поновити в правах її делегацію, повідомив глава делегації Верховної Ради України Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Резолюцію ПАРЄ проголосовано. Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій!", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

За словами В.Ар'єва, в резолюції ПАРЄ критикує Росію за відмову подавати свою делегацію і платити внесок до Ради Європи.

"Її закликали не боятися і не шантажувати, а виконувати зобов’язання. Існуючий санкційний механізм залишається. Можливо, буде запроваджено додатковий, складніший. Але то вже справа майбутніх сесій. Делегація зробила все можливе", - написав він.

У свою чергу заступник члена делегації в ПАРЄ, позафракційний народний депутат Борислав Береза зазначає, що Росія надалі шукатиме можливості повернутися до зали асамблеї без виконання резолюцій.

"Сьогоднішня доповідь голландця Тінні Кокса не повертає делегацію РФ у ПАРЄ і не знімає з них санкції, але закладає механізми, які можуть бути використані в майбутньому за певних обставин", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Наступним кроком, який спробують зробити наші опоненти, буде згода Комітету міністрів Ради Європи на цю реформу. А там немає консенсусу", - додав Б.Береза.

У квітні 2014 року делегацію РФ у ПАРЄ було позбавлено права брати участь у голосуванні у зв'язку з подіями в Криму. В січні 2015 року ПАРЄ продовжила санкції, які, поряд із позбавленням права голосувати, не дозволяють представникам російської делегації входити до керівних структур асамблеї та брати участь у моніторингових місіях.

На знак протесту делегація РФ відмовилася від участі в сесіях асамблеї, які відбуваються чотири рази на рік. У 2017 році Москва призупинила виплату внеску до бюджету Ради Європи

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА