14:47 04.04.2019

У Києві продовжено роботу пілотного проекту Bike Sharing

2 хв читати
У Києві продовжено роботу пілотного проекту Bike Sharing

З 9 квітня 2019 року в Києві продовжать тестування системи Bike Sharing, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник.

"Цей пілотний проект минулого року мав досить позитивні відгуки серед киян і гостей міста, тож і цього року продовжено його дію. Велосипеди можна буде знайти на тридцяти трьох затверджених локаціях, звичних для велолюбителів", - цитує М.Поворозника в четвер прес-служба КМДА.

Крім того, за його словами, наразі затверджено умови інвестиційного конкурсу зі створення мережі прокату велосипедів.

"За умовами конкурсу інвестор має створити в місті Києві ще 231 пункт прокату та забезпечити наявність у них двох тисяч велосипедів, що мають бути обладнані програмним забезпеченням, GPS-трекерами та смарт-замками", - розповів М.Поворозник.

Він зазначив, що в рамках реалізації проекту передбачено створення двох типів пунктів прокату велосипедів – площею 6 та 12 кв. м. Їх розміщення здійснюється виключно шляхом нанесення блакитною фарбою ліній на асфальті, без встановлення збірно-розбірних тимчасових конструкцій та без облаштування фундаментів. Кожен велосипед має бути обладнаний смарт-замком, який блокує механізм велосипеда і не дає можливості пересуватися на ньому без здійснення оплати, запобігаючи при цьому крадіжці; програмним забезпеченням для здійснення оплати послуг прокату та розблокування смарт-замка велосипеда, а також GPS-трекером, що відстежує точне місцезнаходження велосипеда.

"Пункти прокату велосипедів з’являться в усіх районах столиці. Механізм прокату велосипедів залишиться незмінним", - зазначив М.Поворозник.

Орієнтовна вартість реалізації інвестиційного проекту зі створення мережі Bike-sharing становить 33,3млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА