08:09 18.03.2019

Колумбія продовжить надавати підтримку майже тисячі дезертирів з Венесуели

2 хв читати
Колумбія продовжить надавати підтримку майже тисячі дезертирів з Венесуели

Колумбія продовжить надавати підтримку майже 1 тис. дезертирів з сил громадської безпеки Венесуели, випливає з заяви міністерства закордонних справ.

"Поважаючи свою прихильність солідарності і братерства з венесуельськими громадянами, які були змушені покинути свою країну, національний уряд працює з послом в Колумбії, призначеним виконуючим обов'язки президента Хуаном Гуайдо, у визначенні заходів, які дозволили б забезпечити середньострокові рішення для членів цієї групи людей", - йдеться в заяві МЗС.

У ній також уточнюється, що доти, поки ці рішення не прийняті, уряд Колумбії продовжить надавати венесуельцям тимчасове житло і харчування.

Дану заяву МЗС Колумбії зробив після того, як дезертири в прикордонних містах Кукута і Вілья-дель-Росаріо повідомили місцевим ЗМІ, що вони побоюються виселення з притулків.

У повідомленні міністерства закордонних справ зазначається, що всього з 23 лютого на колумбійську територію прибули близько 1тис. співробітників венесуельських сил безпеки і близько 400 членів їх сімей.

Усі члени цієї групи були опитані міграційними властями і отримали базову медичну допомогу, правову підтримку, тимчасове житло та харчування.

"Кожен з них доставив свою зброю і форму, які знаходяться в розпорядженні колумбійських державних сил. Вони також заявили про припинення будь-якої військової діяльності", - йдеться в повідомленні.

21 січня в Каракасі було вчинено спробу заколоту, організовану групою службовців Національної гвардії в одній зі столичних казарм. Після цього інциденту Верховний суд Венесуели відсторонив з посади голови Національної асамблеї лідера опозиції Хуана Гуайдо. У відповідь він закликав жителів Каракаса та інших міст Венесуели вийти на акції протесту.

Через кілька днів в Венесуелі пройшли масові антиурядові акції протесту. 23 січня Х.Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни.

Практично відразу після цього США, Канада, більшість країн Латинської Америки, низка країн ЄС і інших держав офіційно визнали Х.Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели або висловили йому підтримку.

Серед тих, хто підтримав на виборах президента Ніколаса Мадуро, - Росія, Мексика, Куба, Болівія і Туреччина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА