21:14 09.03.2019

У Нацполіції заявили про 15 правоохоронців, постраждалих під час сутичок з представниками Нацкорпусу в Черкасах

2 хв читати
У Нацполіції заявили про 15 правоохоронців, постраждалих під час сутичок з представниками Нацкорпусу в Черкасах

У результаті зіткнення представників "Національного корпусу" з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 правоохоронців, повідомили в Національній поліції України.

"У результаті зіткнення постраждали 15 правоохоронців. П'яти з них медичну допомогу надано на місці, 10 звернулися до медичних установ", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу ввечері.

Як повідомлялося, в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що в результаті зіткнень у Черкасах постраждали 10 поліцейських.

Раніше цього дня, в Києві кілька сотень активістів партії "Національний корпус" і руху "Національні дружини" зібралися біля будівлі Адміністрації президента України з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в дежконцерні "Укроборонпром". Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців; у результаті короткої сутички був розпорошений сльозогінний газ, але потім ситуацію вдалося стабілізувати.

Активісти націоналістичних сил вимагають від влади заарештувати екс-першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших фігурантів керівництва ДК "Укроборонпром".

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, в результаті зіткнення активістів націоналістичних організацій і правоохоронців під час масової акції біля будівлі Адміністрації президента України постраждали два поліцейські і співробітник Національної гвардії України, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Одного поліцейського з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надали медичну допомогу на місці", - повідомляє відділ комунікації поліції м.Києва на сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

Пізніше представники "Національного корпусу", які в суботу вдень влаштували акцію під Адміністрацією президента, намагалися прорватися до П.Порошенка під час його виступу в Черкасах, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

Посилаючись на відео на сторінці Нацкорпусу повідомляється, що його представники прийшли на виступ президента у палацу Дружби народів в Черкасах, коли зі сцени лунав гімн України. "Вони хотіли пройти до сцени, однак їм завадили правоохоронці", - йдеться в повідомленні на сайті видання в суботу ввечері.

Відзначається, що націоналісти намагалися прорвати лави поліції, один з представників Нацкорпусу виліз на поліцейську машину, також були запалені фаєри.

При цьому націоналісти заявили, що поліція застосувала сльозогінний газ.

"Коли автомобіль президента поїхав з місця виступу, представники Нацкорпусу стали прориватися на сцену, викрикуючи: "Свинарчука за ґрати", "Де відрубані руки Гладковського?", і сказали зі сцени коротку промову", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА